Hissar/Dissar - April 2015

 
 
 
+ Jag har börjat med att hoppa clearrounder igen.
 
+ Jag rider mer och mer bettlöst.
 
+ Chaconne och jag har utvecklats enormt mycket genom den här månaden.
 
+ Jag börjar bli mer fokuserad i skolan
 
+ Solen har varit framme mycket 
 
+ Vi har bokat resor tills i sommar
 
+ Jag har ridit väldigt mycket
 
+ Många lediga dagar
 
 
- Det har blåst super mycket
 
- Chaconne har inte varit fräsh i början av månaden
 
- Mycket press i skolan, väldigt mcyket prov och läxor
 
- Jag har stressat väldigt mycket
 
- Jag har inte hoppat så mycket som jag har önskat
 
- Chaconne tappade en sko
 
- Vi har börjat med ute idrott

Min Hopp utrustning - Chaconne

 
 
 
 // Schabrak // Boots // Bakskydd // Framskydd // Stigbyglar // Bett // Huva // Brösta // Sadelgjord //
 
Det här är då den utrustningen jag använder just nu på Chaconne. Allt använder vi inte hela tiden, som schabraket, benskydden och huvan. Dem byter vi ut efter ett tag när dem behöver tvättas. Jag är just nu väldigt nöjd med våran utrustning. Den duger och jag känner mig trygg när jag sitter upp i sadeln. Chaconne trivs även med allt här på bilden, tummen upp!

Show trav - Anspänd rygg?

Veterinären i tyskand säger att den såkallade "show traven" är en onaturlig rörelse för hästen och bidrar därför till en väldigt anspänd rygg. Det är den här "fina" traven som visas på de högre dressyr klasserna, och dem får väldigt höga poäng för rörelsen också. Trots att hästen går i en onaturlig rörelse, anpänd rygg och det ökar självklart skaderisken för hästen också. Traven kan inte tas fram på ett behagligt sätt för hästen, det är det jag reagerar mest på. 
 
Många ryttare säger ofta, väldigt ofta att show traven är en naturlig rörelse på hästen och därmed att hästen är med på rörelsen. För att göra detta så tydligt som möjligt, det går inte att göra show trav utan tvång med kandar och sporrar. 
 
Jag skulle aldrig någonsin tvinga min häst till något onaturligt som också ökar skaderisken betydligt. Jag vill ha med honom så länge som möjligt, därför gör jag allt för att han ska ha det så bra som möjligt. 
 
Jag är helt säker på att många ryttare kommer att reagera på det jag har skrivit. Ridsporten är den ända sporten jag vet om, där vi ryttare kan kritisera varandra hur mycket vi vill. 
 
Ursäkta mig om jag har varit otydlig med mina åsikter och om något inte stämmer. Jag säger och delar bara med mig av mina egna uppfattningar.
 
 
 

RSS 2.0