Mina underbara

Vi kommer snart till Stockholm. Jag har inte kunnat blogga då det inte fanns något Wi-Fi här. Tråkigt men sant. Uppdaterar er antingen i eftermiddag annars ska jag fura nyår i lugn och ro! 
Mitt 2015

Jan har väldigt höga förväntningar nästa år, väldigt höga. Dock så vet jag inte om det är bra att jag låser mig fast vid saker som "kanske" inte kommer att kunna genomföras. Det får vi se.

Jag vill iallafall att 2015 ska bli mycket bättre än 2014, mycket bättre. Detta år har det varit väldigt mycket stress, mest i ungdomssektionen. Dock så vill jag inte hänga ut någon här på bloggen, det kommer bara att bli värre om jag gör det. Men som sagt jag har stressat mycket i USS i år vilket har dragit ner på både mitt humör och min energi. Jag hoppas på en skjuts uppåt nästa år, att hon som hjälper oss i USS verkligen hjälper oss och att vi rätar på våra ryggar och tar nya tag. 

Mina planer med Chaconne är väldigt höga. Jag ska börja ta hopplektioner i vår, även en dressyr lektion i veckan. Sedan så ska jag även börja rida smått på hackamore, inte så länge då jag inte rekommenderar hackamore. Det som helt klart skulle vara bäst är att rida med Sidepull eller Crossunder. 
Clearounder kommer det inte att bli så mycket av med för min del. Jag fokuserar på hoppträningarna då han trivs bäst med det. KM vet jag inte, väldigt oklart. Det beror på om jag har börjat hoppa på dem höjderna jag kan tävla i. 
När allt detta är klart så ska jag också börja träna mer och mer ifrån marken, alltså inte ifrån ryggen.

Sedan så planerar vi i familjen att åka på någon slags semester i sommar, det som ligger först är London. Vi ska alltså hälsa på våran kusin igen, detta är väldigt oklart än. Men något sådant.
Lite mer i mitten på sommaren funderar vi på att åka till USA vilket kommer bli skit kul. Detta är också sjukt oklart om det kommer att bli såhär. Men jag hoppas på det bästa!!

När skolan börjar igen så ska jag satsa allt på mina betyg, därav blir det mindre ridning. Jag ska få ett högre meritvärde, det har jag bestämt mig för. Mina betyg är absolut inte dåliga och inte meritvärdet häller, men jag vill ha högre. Det är rätt så självklart i mina ögon.

Jag hoppas att 2015 blir myyyycket bättre än 2014!!Jag är förvirrad

Jag får ofta denna kommentaren när jag rider, "sitt inte och sparka på hästen utan dra till med spöt direkt istället". Jag personligen sitter inte och sparkar på hästen, sparkar gör jag inte. Sedan så skulle jag aldrig dra till min egna häst med spöt när jag själv är helt emot det.

Jag tycker att "dra till mer spöt" används för mycket just nu. Det är som en utsäkt till att hästen inte lyssnar på dig när det i själva värket hänger på dig om hästen lyssnar eller inte. Det finns alltid en anledning till att hästen inte lyssnar, den gör inte det för att jävlas. Punkt slut.

Många riktigt duktiga ryttare använder spö vilket gör mig lite fundersam. En duktig ryttare i mina ögon är en som lyssnar precis på vad hästen vill och inte. Men i dem flestas ögon. Är en såkallad "duktig ryttare" en som har sporrar och kandar, usch. Jag blir väldigt förvirrad när man är en rätt så "duktig" ryttare som ses som en förebild för många yngre mål medvetna ryttare, när dem sitter och vrål sparkar med sporrarna och sågar med kandaret. Detta är ett tydligt täcken på djurplågeri i mina ögon. Enligt mig så skulle sporrar förbjudas helt och hållet inom ridsportens ALLA grenar, även kandar och spö. 

När vi vill ha kontroll på hästen så vill vi ha inspänningstyglar och extra remmar för att hästen ska bli så "snäll" som möjligt. För mig så är en så kallad snäll häst en ledsen häst. En häst som tvingas på en massa utrustning för att ryttaren ska känna sig trygg, hästen då?
Hästen känner sig inte trygg, inte alls. Jag vet detta eftersom att jag själv var en sådan ryttare förr, red ofta med sporrar och inspänningstyglar. 

Detta gör mig faktiskt sjukt fundersam över reglerna för både djurplågeri och regler inom ridsporten, men mest vad alla ryttare tänker med. 

Att slå till en häst med ett spö är för mig som att slå till en hund med ett spö på samma sätt. Exakt samma sak enligt mig. 
RSS 2.0