Om mig och Chaconne

Jag heter då Therese och är en 14 årig tjej som brinner för hästar. Jag har min egna häst Chaconne den andre som jag har ägt i över ett år, han är en valack född 1996. Han är av rasen svenskt halvblod, han har även en del fullblod i sig och är därför inte 100% halvblod. Chaconne eller Chagge som han kallas är efter hingsten Robin Z som många av er nog känner igen.
 
Innan vi köpte Chaconne stod han på en ridkola i Rimbo, ridklubben Rimbo ryttare. Jag rider även där nu också och Chagge står uppstallad i privat stallet som privat häst. Jag red honom flera gånger på ridskolan och läärde känna honom väldigt väl. Tillsammans har vi staltat Pay and Jumps upp till 90cm. Just nu fokuserar vi mest på att komma långt inom dressyren men även ett snäpp längre i hoppningen.
 
Utanför stallet och Chaconne så går jag i skolan, Bålbroskolan där jag trivs super bra. Mina starkaste ämnen är nog NO och Idrott. I framtiden satsar jag på att bli sjuksköterska, jag hoppas att det kommer att bli så också. Eftersom att jag älskar att göra andra personer glada och försöker göra mitt bästa för att alla andra ska ha det så bra som möjlit, därför anser jag att jag skulle kunna passa för det jobbet. Det är dock ett tag innan jag blir sjuksköterska, men jag sätter oftast upp mål i förtid.
 
Sedan våren 2009 har jag haft en diagnos som heter skolios, det innebär att ryggraden växer antingen åt höger eller åt vänster. Jag har haft korsett sedan dess i 20 timmar om dygnet, detta har också försämrat minridning kraftigt. Under våren 2014 så planerades det in en operation, min rygg hade växt 20 grader sedan 2009 vilket gav en krök på 53,5 grader. Gränsen för operation är en krök på 50 grader. 29 maj 2014 rullade jag in i operation salen, operationen tog 8 och en halv timma. Trost smärtan så kämpade jag och det gav framsteg. Just nu är det en av de bästa sakerna jag någonsin har gjort, jag är oerhört glad att jag valde att opereras. Jag rider bättre nu, mitt självförtroende är på topp och jag är fri. För er som ahr skolios, jag rekomenderar detta, bästa jag någonsin har gjort.
 

Resan från hoppning till dressyr - Jag är Josefin Persson

Mitt namn är då Josefin Persson. Jag är då 99:a som ni kanske förstått på alla mina blogginlägg om att jag är stressad över val och sånt. Men ni får hänga med ett tag till, inget som man bara kan lägga åt sidan.
 
I mitt liv består ju såklart av massor av hästar. Jag har själv två hästar, Ronja och Eco. Hästarna är någonting jag satsar väldigt mycket. Mitt mål är att komma upp på regional/nationell nivå någonstans där jag slutar vara junior med min PRE Eco. Jag vill även visa att vilken hästras man än har kan man ta sig vart man vill. 
 
Under mitt liv som ryttare har jag slitit i perioder, men vilken ryttare har inte det? Det lönade sig inte i början, tränade och tränade för att komma någon vart. I slutet av B-ponny tiden gav det resultat. Då köptes även min första D-ponny in, 18 juni 2011. hon hette Madonna och var ett underbart skäcksto. Den tiden varade inte länge innan vi var tvungen att ta bort henne i fång, den 13 mars 2012 vandrade hon upp till evigt gröna ängarna.
 
 
Sedan kom prinsessan på ärten. Hon heter Skee Ronja och är ett sto som blir 18 år, den 2 juni. Hon är iallafall drömmarnas ponny. En jävligt bra ponny kan jag bara säga. På henne har jag lärt mig rida på riktigt, detta har även hjälpt mig när jag rider stor häst. Ronja har iallafall gått upp till LB hoppning, FEI dressyr, debutant fälttävlan och western. En riktig allroundponny, hon ställer upp i alla lägen. 
 
 
 Senaste tillskottet i familjen är Eco SJ. Hon är ett PRE sto f. 09. En skimmel utbildad LA dressyr, blev bästa uppfödnng/gångartshäst(?) i Danmark som 1-2 åring. Vårat mål är att rida distriktmästerskapen, helst 2017. Men annars tar vi den tiden det tar. Vi ska först lära känna varandra. Vi ska till våren starta våran första lokala, även starta någon pay n jump.
 
 
Eco 2011
 
 
Eco 2015

RSS 2.0