Om mig och Chaconne

Jag heter då Therese och är en 14 årig tjej som brinner för hästar. Jag har min egna häst Chaconne den andre som jag har ägt i över ett år, han är en valack född 1996. Han är av rasen svenskt halvblod, han har även en del fullblod i sig och är därför inte 100% halvblod. Chaconne eller Chagge som han kallas är efter hingsten Robin Z som många av er nog känner igen.
 
Innan vi köpte Chaconne stod han på en ridkola i Rimbo, ridklubben Rimbo ryttare. Jag rider även där nu också och Chagge står uppstallad i privat stallet som privat häst. Jag red honom flera gånger på ridskolan och läärde känna honom väldigt väl. Tillsammans har vi staltat Pay and Jumps upp till 90cm. Just nu fokuserar vi mest på att komma långt inom dressyren men även ett snäpp längre i hoppningen.
 
Utanför stallet och Chaconne så går jag i skolan, Bålbroskolan där jag trivs super bra. Mina starkaste ämnen är nog NO och Idrott. I framtiden satsar jag på att bli sjuksköterska, jag hoppas att det kommer att bli så också. Eftersom att jag älskar att göra andra personer glada och försöker göra mitt bästa för att alla andra ska ha det så bra som möjlit, därför anser jag att jag skulle kunna passa för det jobbet. Det är dock ett tag innan jag blir sjuksköterska, men jag sätter oftast upp mål i förtid.
 
Sedan våren 2009 har jag haft en diagnos som heter skolios, det innebär att ryggraden växer antingen åt höger eller åt vänster. Jag har haft korsett sedan dess i 20 timmar om dygnet, detta har också försämrat minridning kraftigt. Under våren 2014 så planerades det in en operation, min rygg hade växt 20 grader sedan 2009 vilket gav en krök på 53,5 grader. Gränsen för operation är en krök på 50 grader. 29 maj 2014 rullade jag in i operation salen, operationen tog 8 och en halv timma. Trost smärtan så kämpade jag och det gav framsteg. Just nu är det en av de bästa sakerna jag någonsin har gjort, jag är oerhört glad att jag valde att opereras. Jag rider bättre nu, mitt självförtroende är på topp och jag är fri. För er som ahr skolios, jag rekomenderar detta, bästa jag någonsin har gjort.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo