Show trav - Anspänd rygg?

Veterinären i tyskand säger att den såkallade "show traven" är en onaturlig rörelse för hästen och bidrar därför till en väldigt anspänd rygg. Det är den här "fina" traven som visas på de högre dressyr klasserna, och dem får väldigt höga poäng för rörelsen också. Trots att hästen går i en onaturlig rörelse, anpänd rygg och det ökar självklart skaderisken för hästen också. Traven kan inte tas fram på ett behagligt sätt för hästen, det är det jag reagerar mest på. 
 
Många ryttare säger ofta, väldigt ofta att show traven är en naturlig rörelse på hästen och därmed att hästen är med på rörelsen. För att göra detta så tydligt som möjligt, det går inte att göra show trav utan tvång med kandar och sporrar. 
 
Jag skulle aldrig någonsin tvinga min häst till något onaturligt som också ökar skaderisken betydligt. Jag vill ha med honom så länge som möjligt, därför gör jag allt för att han ska ha det så bra som möjligt. 
 
Jag är helt säker på att många ryttare kommer att reagera på det jag har skrivit. Ridsporten är den ända sporten jag vet om, där vi ryttare kan kritisera varandra hur mycket vi vill. 
 
Ursäkta mig om jag har varit otydlig med mina åsikter och om något inte stämmer. Jag säger och delar bara med mig av mina egna uppfattningar.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo