Framridning: Vad tänker jag på?

Något jag satt och fundera på är hur jag ska lägga upp min framridning, så jag tänkte dela med mig av min tanke.

Att lägga upp en riktigt bra framridning är olika från häst till häst. Något speciellt med Eco är att hon spänner sig i en halvtimme innan hon blir någorlunda kontaktbar. Det är lixom att man rider runt med en galen unghäst, inte riktigt men kan kännas så. Med Eco måste du ha en plan hela tiden, du måste aktivera henne hela tiden under uppvärmningen, just för att hon kan få för sig ideér, kanske volt i hörnan, sedan på mitten och sedan i hörnan igen. 
 
Att få henne mjuk går verkligen från dag till dag. Ena dagen kan det komma in 5 nya hästar i ridhuset och hon kan focusera på mig medans nästa dag kanske vi inte kan skritta ordentligt. Det är verkligen berg- och dalbana med unghäst, speciellt en sexåring...
 
Men något som kan vara extremt svårt är att hitta en riktigt bra plan som passar både mig och hästen. Men med Eco kan det kännas som energin aldrig tar slut, vi kan sitta och trimma dressyr i över en timme och hon är knappt svettig när man är klar. Och då kan det ta 45 minuter att bara få henne mjuk. 
 
Men planen är att jobba volter, serpentiner, öka, minska etc. Just för att man ska kunna få henne mjuk och följsam, men det ska bli rikigt spännande och se vad Eco säger med en ny plats och rörelse. Gissa om jag är taggad? 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo