Tävling är det som är mitt driv

Dem senaste dagarna har jag funderat mer och mer på tävling. ''Jag rider för att utvecklas'' hör man gång på gång. Men är tävling och träning allt man ska focusera på?
 
Nej, jag kommer inte säga hur fel bett är. Men jag är verkligen emot att rida på pessoa och pelham. Jag går efter vad Ronja trivs i, då i Fullcheek och hackamore. Men även jag har ridit på såndana bett och jag skäms. 
 
 
Men något jag faktiskt tänker på är detta tävla var och varannan helg. Jag själv vill ju såklart utvecklas med min bästa vän. Det var en disskusion på Facebook, ''Om du får välja, skulle du vilja rida eller pyssla?'' Svaret för många var ju såklart ridning, för att dem vill utvecklas. Men är inte bandet mellan dig och hästen mer viktigare? Är det inte viktigare att verkligen stå i stallet och ösa över med kärlek bättre? Tydligen inte för många ryttare. 
 
Men tävling är ju också en del av mitt liv. Det säger jag verkligen inte, även jag älskar att tävla. Det är svårt att förklara allt. Men jag rider och strävar efter egna mål, med tävling då, men de många gör är att det viktiga i livet är just tävling. Vi betslar upp och plötsligt kan vi rida SM. Jag förstår inte grejen, och kommer troligtvis aldrig förstå. För mig är vänskapen och kärleken MYCKET viktigare än vad tävling är. 
 
Något jag tyckte var sjukt bra skrivet är av Filip Ågren i Tidningen Ridsport ''Ridsporten är fantastisk på så vis att alla tävlar mot varandra, både killar och tjejer och alla åldrar.''
Det SvRF gjort fel är åldersuppdelningen, en anledning till varför jag slutar tävla ponny efter sommaren. Varför inte lika gärna dela upp storhäst klasserna, alla upp till 25 år i en klass och alla över 25 år i en annan. Det var väl lika innan, en 10 åring skulle lika gärna kunnat tävla mot en 18 åring. 
 
 
Vad tycker ni om det här? Skriv inte hur fel jag har nu, för jag står för det jag skriver.

Kommentarer
Postat av: ɑ n n i k ɑ

Fin häst!

Svar: Tack :)
tjryttarna.blogg.se

2015-01-31 @ 13:50:03 / URL: http://blogofphoto.webblogg.se
Postat av: E V E R Y D A Y Z

Åh jag älskar hur du tänker! Håller med dig till fullo och det är så kul att någon som tävlar osv har denna inställning. You go girl :)

Kram Hanna!

Svar: Åh tack så jätte mycket!! :D
tjryttarna.blogg.se

2015-01-31 @ 14:11:19 / URL: http://Www.everydayz.se
Postat av: Molly Bergh

Håller med dig, jättebra skrivet!

Svar: Tack :D
tjryttarna.blogg.se

2015-02-01 @ 16:38:16 / URL: http://www.nouw.com/mollybergh
Postat av: Isabelle Johansson

Älskar hur du skriver du är sååå klok! Jättebra skrivet!

Svar: Tack sååå himla mycket :D
tjryttarna.blogg.se

2015-02-01 @ 17:42:23 / URL: http://isabellejohansson.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo